NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Daphny
Leergierig en verstandig
Leergierig en verstandig
Tuesday, August 2, 2016

Tijdens een toertocht sprak ik onlangs een vrouw, waarvan een vriendin bij een atletiekvereniging in de buurt had deelgenomen aan Start to Run. In zeven weken tijd word je door middel van een gericht trainingsprogramma van 0 naar onafgebroken 3 kilometer lopen gebracht. In totaal namen ruim 100 vrouwen deel. Slechts 11 mannen!

Lees meer >>
Daphny van den Brand blikt vooruit naar haar derde Classic
Daphny van den Brand blikt vooruit naar haar derde Classic
Wednesday, June 22, 2016

Deze maand geen blog van Daphny, maar dit keer belden wij eens met de goedlachse Brabantse die als een van de weinigen een toertocht naar zichzelf vernoemd heeft gekregen. Dat er mensen vanuit het hele land naar Noord-Brabant afreizen om een naar haar vernoemde tocht te rijden, vindt Daphny na drie jaar nog steeds heel bijzonder.

Lees meer >>
Elk nadeel heeft zijn voordeel
Elk nadeel heeft zijn voordeel
Wednesday, May 4, 2016

Begin dit voorjaar heb ik een aantal clinics op de racefiets verzorgd, speciaal voor dames. Mijn tip voor later dit jaar: blijf actief in de wintermaanden beste dames!
Zij die deze winter op de mountainbike of zo nu en dan op de racefiets hadden gezeten, trapten zonder veel moeite de eerste kilometers onder het voorjaarszonnetje weg. Maar diegene die uit hun winterslaap moesten ontwaken, werden flink wakker geschud.

Lees meer >>
Hongerige kilometervreters…
Hongerige kilometervreters…
Tuesday, February 16, 2016

Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar de voorbije januari-maand kwam ‘Blue Monday’ bij mij onder de aandacht. Blue Monday staat voor de meest deprimerende dag van het jaar. Het is jaarlijks de maandag van de laatste volle januari-week. Op deze dag voelen wij ons massaal diep treurig.

Lees meer >>
Snelle leerlingen…
Snelle leerlingen…
Thursday, October 1, 2015

Vorig jaar augustus kondigde ik met trots in deze column de eerste editie van de naar mij genoemde toertocht aan, de Daphny van den Brand Classic. Inmiddels zit nummer 2 erop. Met als belangrijkste conclusie: wij dames zijn snelle leerlingen!

Lees meer >>
Zeurmiepen…
Zeurmiepen…
Thursday, July 30, 2015

De voorbije lente- en zomermaanden is het meer dan ooit duidelijk geworden: het peloton fietsvrouwen is inmiddels van een flinke omvang. Steeds meer vrouwen raken besmet door het wielervirus. Zeker ook in mijn omgeving. Een veel aan mij gestelde vraag van deze beginners is: welke fiets moet ik kopen?

Lees meer >>
Modieuze berggeiten
Modieuze berggeiten
Tuesday, June 2, 2015

Nu ik samen met mijn man Johan een eigen fietswinkel heb, ontdek ik pas wat voor een leuke wielerkleding, -schoenen en -accessoires er óók voor dames op de markt zijn. Ik heb ‘t idee dat dat een aantal jaren geleden, in mijn wedstrijdtijd, minder het geval was. Of dat klopt of niet, anno 2015 kun je op en top vrouwelijk de racefiets en mountainbike op.

 

Lees meer >>
Een adrenalinerijk wielerseizoen...
Een adrenalinerijk wielerseizoen...
Tuesday, March 31, 2015

Met ‘ik word weer sportvrouw!’ begin ik deze column, zoals ik de eerste versie van dit jaar heb afgesloten. Mijn toen geuite goede voornemen van twee keer in de week sporten, maak ik helemaal waar. 

 

Lees meer >>
Goede voornemens zijn zo gek nog niet...
Goede voornemens zijn zo gek nog niet...
Tuesday, February 3, 2015

Ik ben nooit van de goede voornemens geweest. Maar begin dit jaar heb ik met die gewoonte gebroken. Welk voornemen ik heb gemaakt, verrast wellicht nog het meest. Ik ga dit jaar minimaal twee keer per week sporten…
 

Lees meer >>
Lekker druk...
Lekker druk...
Wednesday, December 3, 2014

Ik ontdek een totaal nieuwe wereld. Sinds ik gestopt ben met het beoefenen van topsport, is er naast het moederschap van twee schatten van kinderen heel wat op mijn pad gekomen. En daar ben ik lekker druk mee. Met de nadruk op lekker…

Lees meer >>
Stel een vraag aan Daphny
Sorry, om een vraag te stellen aan Daphny moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Maak hem direct aan.

inloggen beheerders