NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Leeshoek

Zwanger op de racefiets

Saturday, August 26, 2017

Wie voor het eerst zwanger is, weet niet wat haar staat te wachten. Als je gek bent op wielrennen, dan komen daar nog een aantal vragen bij. Hoelang kan ik blijven fietsen? Past dat wel met buik en al op de racefiets? Fietsvrouwen redactrice Linda maakte het de afgelopen maanden allemaal mee en vertelt vandaag hoe zij het fietsen tijdens haar zwangerschap (tot de 6e maand) heeft ervaren.

 

Sportief & zwanger

Linda is niet alleen gek op wielrennen. Voor ze zwanger werd sportte ze bijna elke dag. Zwemmen, yoga, tennissen en dan pakt ze op vakantie ook nog het liefst de trekkingfiets. Linda: “Ik wilde tijdens mijn zwangerschap blijven bewegen, dat is alleen maar goed. Natuurlijk moet ik wel op mijn grenzen letten, maar ik krijg elke maand een checkup en dan is alles steeds weer in orde. Als je wel teveel doet, dan wordt je buik hard dus dat leer je snel genoeg af.”

 

Zwanger op de racefiets

Hoewel het bewegen Linda dus goed af gaat, is het op een racefiets toch net even anders. Linda: “Ik voel me wel fit, maar op de racefiets worden mijn benen sneller zwaar. Ik fiets zeker drie kilometer langzamer dan normaal en dan wordt je dus ingehaald door e-bikes. Heel frustrerend, haha. Verder is het extra opletten, omdat – zeker in het begin – niemand ziet dat je zwanger bent. Mijn fietskleding pas ik tot nu toe nog wel. Dat is toch het voordeel van lycra; het rekt mee. Wel zijn mijn benen wat dikker geworden. Tot slot merk ik nu vooral ook ‘zitvlaktechnisch’ dat mijn lijf zich klaar maakt voor de bevalling. Alles wordt zachter down under en dat maakt dat het zadel van mijn racefiets steeds minder lekker zit.”

 

Op fietsvakantie

Eind juni ging Linda nog op fietsvakantie. Ze was toen nog ‘maar’ vier maanden zwanger, maar merkte toch al verschillen. Linda: “Ik dacht dat moet nog wel kunnen, maar als het soms steil omhoog ging kwam het maagzuur omhoog. Dat maakte het ook zwaar. Gelukkig was mijn vriend zo lief om me te duwen en nam hij de zwaardere spullen op zijn fiets. Deze maand heb ik met een vriendin nog een fietsvakantie door Zeeland gemaakt. We fietsten samen met haar dochter van zes die gemiddeld 11 km p/u ging. En dat was maar goed ook, want ik voel me nu soms net een slak. Als ik aanzet is alle energie gelijk weg.”

 

Fietsbaby

Natuurlijk kan het niet anders dan dat Linda haar liefde voor fietsen door wil geven aan de kleine straks. Linda: “Ik heb me al helemaal verdiept in de wereld van de fietskarren. Volgende zomer wil ik weer op fietsvakantie. De kleine is dan alweer een half jaar, dus een hangmatje in de fietskar is niet meer nodig. Maar baby’s kunnen dus nóg eerder mee op pad. Mijn voorkeur gaat uit naar een tweepersoons fietskar, zodat de hond en/of de extra bagage ook mee kan. Mijn leven gaat er binnenkort heel anders uitzien, maar ik vind het echt ontzettend leuk om uit te zoeken hoe we op fietsvakantie kunnen blijven gaan als de kleine er straks is.”

 

Wil jij jouw ervaringen rondom jouw zwangerschap in combinatie met het blijven fietsen graag met Linda delen, reageer dan op de Facebookpagina van Fietsvrouwen.nl<< Terug naar nieuwsberichten  


 

Heb jij een leuk artikel, verhaal, activiteit, aanbieding of recept voor plaatsing op Fietsvrouwen.nl?

Insturen

File Size: 4096KB Maximum

File Size: 4096KB Maximum
 
CAPTCHA image
Enter the code shown above

inloggen beheerders