NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Leeshoek

Dames funwedstrijden: voor het eerst meedoen aan een wielerwedstrijd

Saturday, September 2, 2017

Een paar weken geleden deelden we een bericht over de funwedstrijd die op zaterdag 19 augustus door Wielervereniging Eemland in Amersfoort werd georganiseerd. Fietsvrouw Joyce deed mee aan wat voor haar de allereerste wielerwedstrijd in haar leven werd. Spannend! Vandaag vertelt ze hoe ze dit heeft ervaren. Tipje van de sluier: ze heeft zich nu alweer ingeschreven voor de volgende wedstrijd op 9 september!

 

Joyce

Zo’n acht jaar geleden werd Joyce voor het eerst ‘besmet’ met het fietsvirus. Joyce: “Mijn broertje deed aan wielrennen en er stond nog een oude Gazelle in de schuur. Daarop wilde ik het ook wel eens proberen. Die fiets was natuurlijk veel te groot, maar je moet ergens beginnen. Na een jaar aangemodderd te hebben, besloot ik een racefiets aan te schaffen. Ik ben lid geworden van een vereniging in de buurt, maar na één jaar haakte ik toch weer af. Samen met mijn broertje fietste ik vijf jaar lang rond. Twee jaar geleden besloot ik toch weer actief lid te worden bij de vereniging. Ik fietste elke dinsdag- en donderdagavond mee, en vorig jaar heb ik zelfs de cursus wegkapitein en de cursus race trainer 1 van de NTFU gevolgd. Ik kreeg pas echt goed de smaak te pakken toen ik het boek @elkedageenuur van Leon de Kort las. Dat wilde ik ook! Op 4 december begon ik met deze uitdaging en dat ging zeven maanden lang goed. Daarna kreeg ik tot twee keer toe een flinke griep. Ik had mijn lichaam te weinig tijd gegeven om te herstellen. Na een periode van rust ben ik op dit moment sterker dan ik ooit ben geweest. Veel sterker dan ik denk.”

 

 

De eerste wielerwedstrijd

Een goede fietsvriendin van Joyce fietste al enige fanatiek wedstrijden. Ook haar was het opgevallen dat Joyce de laatste tijd wel erg hard fietste. Toen de funwedstrijd van Wielervereniging Eemland voorbij kwam, zei deze vriendin: “Joyce, dat kun jij ook”. Dit was de start van een hele nieuwe uitdaging voor Joyce. Joyce: “En zo werd ik op een zaterdag van een luie toerfietser ineens een fanatieke wedstrijdrijdster. De funwedstrijd was in twee categorieën verdeeld; één met ervaren dames en één met dames zonder ervaring. De dynamiek was anders dan bij het fietsen van toertochten en de wekelijkse ritjes met de vereniging. Natuurlijk help je elkaar, maar uiteindelijk gaat het om de premie en de eindsprint. Niet mijn sterkste kant, maar wat een adrenaline komt er dan ineens los… Dat smaakte naar meer! Je wil zo ongelooflijk graag meekomen met de dames voorin het peloton; ‘dé kopgroep’. Uiteindelijk werd het harde fietsen met een mooie 6e plaats beloond. En weet je wat, 9 september mag ik weer, in Deventer. Weer een dames FUN wedstrijd. Iedereen mag meedoen, met of zonder licentie. [Je moet dan wel lid zijn van NTFU. Klik hier voor meer informatie over het NTFU lidmaatschap - red.]. En als je graag het wedstrijd rijden een keer uit wilt proberen zou ik het zeker doen.”

 

Dames Fun Wedstrijd Deventer

Heb jij ook altijd al eens een wielerwedstrijd willen rijden? Kom dan op 9 september naar Deventer! Ook bij deze wedstrijd wordt er in twee categorieën gefietst. De wedstrijd bestaat uit drie rondes en zal in totaal tussen de 40 en 55 minuten duren. De inschrijving is om 10.45 geopend en je kunt je warmdraaien vanaf 11.00 uur. De wedstrijden starten om 11:30. Een basislicentie van de KNWU of een NTFU lidmaatschap is verplicht bij deze funwedstrijd, evenals een helm. Schijfremmen zijn niet toegestaan. Kijk voor de laatste informatie op de Facebookpagina van Wielersportvereniging de Zwaluwen.

 << Terug naar nieuwsberichten  


 

Heb jij een leuk artikel, verhaal, activiteit, aanbieding of recept voor plaatsing op Fietsvrouwen.nl?

Insturen

File Size: 4096KB Maximum

File Size: 4096KB Maximum
 
CAPTCHA image
Enter the code shown above

inloggen beheerders