NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Leeshoek
Zwanger op de racefiets
Zwanger op de racefiets
Saturday, August 26, 2017

Wie voor het eerst zwanger is, weet niet wat haar staat te wachten. Als je gek bent op wielrennen, dan komen daar nog een aantal vragen bij. Hoelang kan ik blijven fietsen? Past dat wel met buik en al op de racefiets? Fietsvrouwen redactrice Linda maakte het de afgelopen maanden allemaal mee en vertelt vandaag hoe zij het fietsen tijdens haar zwangerschap (tot de 6e maand) heeft ervaren

Lees meer >>
Van beginner tot semiprofessioneel mountainbiker in twee jaar
Van beginner tot semiprofessioneel mountainbiker in twee jaar
Wednesday, August 16, 2017

Zes jaar geleden sprong de 33-jarige Michelle voor het eerst op een racefiets om mee te doen aan Alpe d’HuZes. In plaats van haar fiets na drie jaar Alpe d’HuZes op Marktplaats te zetten, bedacht ze een nieuwe uitdaging. In 2015 kocht ze haar eerste mountainbike en schreef zich meteen in voor de Drenthe200. Inmiddels heeft ze al heel wat klassiekers op haar naam staan (o.a. Transalp, Dolomietenmarathon, BeMC, BikeGiro, AlpenTour) en is ze gevraagd voor een semiprofessioneel mountainbike team. Vandaag vertelt ze hoe het zover heeft kunnen komen.

Lees meer >>
Fietsvrouw Bianca fietst 3x Tour for Life
Fietsvrouw Bianca fietst 3x Tour for Life
Sunday, August 13, 2017

Over twee weken is het zover; dan staat fietsvrouw Bianca aan de start van Tour for Life. In acht dagen fietst ze van Italië naar Nederland, waarbij ze o.a. over de Galibier, Croix-de-Fer, en La Redoute. Extra bijzonder is dat ze dat dit jaar alweer voor de derde (!) keer doet. Vandaag vertelt ze haar hele verhaal. Vanaf het moment dat ze voor het eerst van Tour for Life hoorde en nog nul komma nul conditie had tot deze laatste speciale keer, die ze voor haar vader fietst.

Lees meer >>
Gek van de Mont Ventoux
Gek van de Mont Ventoux
Wednesday, August 2, 2017

Fietsvrouw Liske (49): “Ik móet elk jaar minimaal één keer de Mont Ventoux op, ook na mijn hartstilstand.”

In 2013 ontdekte Liske voor het eerst de Mont Ventoux als buddy voor kinderen met een verstandelijke beperking. Sindsdien is ze zo gek van die berg, dat ze hem ook na haar hartstilstand regelmatig opzoekt. Dit jaar beklimt ze hem zelfs twee keer! Wij spraken met Liske over haar liefde voor deze bijzondere berg.

Lees meer >>
Wielrennen op Mallorca met je toerclub
Wielrennen op Mallorca met je toerclub
Thursday, April 27, 2017

Je kunt natuurlijk wekelijks hetzelfde rondje om de plas blijven fietsen met je toerclub… Voor wie wel eens wat anders wil, hebben we vandaag het verhaal van fietsvrouw Linda. Zij ging met maar liefst 22 leden van TFC de Ketting uit Ter Apel, waaronder vier vrouwen, op fietsreis naar Mallorca. Linda: “We hebben een geweldige week gehad!”

Lees meer >>
Fietsvrouwen fietsen op Lanzarote
Fietsvrouwen fietsen op Lanzarote
Monday, April 11, 2016

Fietsvrouwen Thea Hazebroek en Carolien Boere leerden elkaar enkele jaren geleden kennen bij de Goudse Ren- en Toer Club (GRTC) Excelsior. Vorig jaar besloten ze om – met hun fietsende mannen – ook samen op fietsvakantie te gaan. Na een georganiseerde reis in Portugal in 2015, kozen de dames dit jaar voor Lanzarote. NTFU Fietsvrouwen sprak Thea over deze week lang fietsen in de zon. 

Lees meer >>

 

Heb jij een leuk artikel, verhaal, activiteit, aanbieding of recept voor plaatsing op Fietsvrouwen.nl?

Insturen

File Size: 4096KB Maximum

File Size: 4096KB Maximum
 
CAPTCHA image
Enter the code shown above

inloggen beheerders