NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Fiets-Fit voor vrouwen bij ATV Ruiten Drie

Thursday, March 20, 2014

De Almelose Toervereniging Ruiten Drie (ATV Ruiten Drie) startte dit wielerseizoen met ‘Toerfietsen voor vrouwen’. Dit programma begon zondag 23 maart met een eerste training van de Race Fiets-Fit alleen voor vrouwen, waaraan 11 sportieve dames deelnamen. Tijdens de Race Fiets-Fit leren de deelneemsters in zes weken tijd (zes trainingen) de basisvaardigheden en technieken van het racefietsen en bouwen zij conditie op.

 

Voor vrouwen door vrouwen

Na de Race Fiets-Fit kunnen de deelneemsters zich binnen de vereniging aansluiten bij een groep ‘voor vrouwen, door vrouwen’. Deelname aan deze groep is ook mogelijk zonder eerst de Fiets-Fit te hebben gevolgd. In deze groep zetten de deelneemsters de trainingen voort in een trainingsgroep alleen voor vrouwen. Naast de reguliere trainingen is er onder begeleiding van een instructeur/instructrice regelmatig een clinic en/of doelgerichte training waarbij er aandacht is voor bijvoorbeeld techniek, conditie opbouw, klimmen, en waaierdraaien.

 

Naast trainingen en aandacht voor gezelligheid is er de mogelijkheid om als vrouwengroep deel te nemen aan een aantal fietsevenementen, zoals het NK Toerfietsen en de Hel van Twente. Ook is er aandacht voor zaken 'rondom' het fietsen en zijn activiteiten voorzien als een sleutelavond voor vrouwen of een GPS-avond.

 

Van idee tot start

Het idee voor ‘Toerfietsen voor vrouwen’ ontstond na het bezoek aan het NTFU Congres 2013, waar een workshop ‘Vrouwen op de fiets’ door het bestuur werd bezocht. ATV Ruiten Drie heeft ongeveer 40 vrouwelijke leden op een totaal van 550. Slechts een klein deel van de vrouwelijke leden neemt deel aan de gezamenlijke en gemengde fietstrainingen. Dit riep bij het bestuur de vraag op waarom wij geen groep ‘voor vrouwen, door vrouwen’ binnen de vereniging hebben.


 
Om ‘Toerfietsen voor vrouwen’ te starten is er een plan geschreven. Tegelijkertijd bood het Sportbedrijf Almelo een subsidieregeling aan voor sportverenigingen die een sportaanbod wilden aanbieden voor nieuwe doelgroepen (Sportimpuls). De ingediende subsidieaanvraag werd positief beoordeeld. Ongeveer 7 maanden na het eerste idee ging ‘Toerfietsen voor vrouwen’ van start. De komende periode werkt ATV Ruiten Drie verder aan het uitbouwen van de vrouwengroep.<< Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders