NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Welke NTFU Toertocht fiets jij? – Mountainbike editie 2016

Sunday, October 23, 2016

Met een drukke baan en een huis vol tieners, is het soms lastig om tijd vrij te maken voor een toertocht. Toch probeert fietsvrouw Annet elke maand tijd vrij te maken om een nieuw gebied te ontdekken op de mountainbike. Vandaag stelt ze zich aan ons voor en vertelt ze ons over haar favoriete tochten.

 

Hoe ben je begonnen met fietsen?

Na een knieoperatie was de arts die Annet had geopereerd onverbiddelijk. Annet: “Hij vertelde me dat ik de knie van een 70-jarige had. Waarop ik heel bijdehand zei dat ik blij was dat het mijn knie was en niet mijn hoofd. Maar het betekende wel dat ik veel dingen die ik eerder deed niet meer zou kunnen. Sporten in de sportschool vond ik maar niets. Ik woon op de Veluwe en ben gek op de natuur. Fietsen leek me wel wat. Mijn man had al een mountainbike en hij hielp me dan ook bij het uitzoeken van een racefiets. De eerste 50 kilometer was ik helemaal kapot, maar ondanks dat vond ik het geweldig!”

 

Racefiets & mountainbike

Al snel werd Annet lid van de plaatselijke wielervereniging, de Veluwse Wielervereniging Ermelo. Aangestoken door het enthousiasme van de leden en de start van een actieve dames mountainbike groep, kocht ze niet lang daarna ook een mountainbike. Annet: “Ik vind het heerlijk om in de bossen te zijn. Ik heb altijd paard gereden en dan zocht ik ook altijd de natuur op. Op de fiets kom je op zoveel mooie plekken. En het is goed te doen met mijn knie, behalve bij het klimmen, maar daar houd ik toch niet van….”.

 

Welke NTFU Toertocht fiets jij?

 

Last Gear Ladies Only Eerbeek
Annet: “Deze tocht fiets ik al vanaf de eerste editie. Het is een fijne tocht voor beginners, maar ook na een paar jaar gaat het niet vervelen. Het terrein is wat heuvelachtiger dan bij mij in de buurt en ze maken er echt wat leuks van. Het is een kleinschalige, gezellige tocht met als beloning taart na afloop. Wat wil je nog meer?”

De Last Gear Ladies Only mountainbike toertocht start vanuit Eerbeek. Je kunt hier tussen 09.30 en 10.30 beginnen aan een tocht van 30 of 50 kilometer. De inschrijfkosten voor de 30 kilometer zijn 4 euro (niet-NTFU-leden: 5 euro) en voor de 50 kilometer 6 euro (niet-NTFU-leden: 7 euro). Klik hier voor meer informatie.

 

Veluws Taaiste Ermelo
Annet: “Aan het eind van de zomer had ik een fietsdip. Ik had een doel nodig om naartoe te trainen om het fietsen weer leuk te maken. Dat werd de 100 kilometer afstand van de Ermelose ATB-tocht, Veluws Taaiste. Het was een flinke uitdaging, maar ik heb het gehaald! In november en december kun je nog een keer meedoen aan deze tocht.”

Voor de uitdaging van 100 kilometer, moet je weer wachten tot volgend jaar oktober. Tijdens de komende edities van de Ermelose ATB-tocht kun je kiezen uit de 30, 45 en 60 kilometer. De tocht vindt nog plaats op 12 november en 10 december. Deze tocht is zowel voor mannen als vrouwen. Je kunt starten tussen 09.00 uur en 10.30 uur en de inschrijfkosten voor NTFU-leden bedragen 4 euro (6 euro voor niet-leden). Klik hier voor meer informatie.

 

11Bergen MTB toertocht Apeldoorn

Annet: “Deze tocht staat zeker nog op mijn verlanglijstje. Het lijkt me een prachtige omgeving om in te fietsen en ook uitdagend door de ’11 bergen’. Hopelijk kan ik hieraan meedoen, maar dat is afhankelijk van hoe ik het kan regelen met mijn gezin.”

De 11Bergen MTB toertocht wordt georganiseerd door A.R. & T.V. De Adelaar in Apeldoorn. Er zijn drie verschillende afstanden, te weten de 25, 40 en 55 kilometer. Je kunt starten tussen 09.30 en 11.00 uur. Deelname aan deze tocht kost 5 euro voor NTFU-leden (7 euro voor niet-leden). Klik hier voor meer informatie. << Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders