NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Deze week het EK wielrennen in Denemarken; weer dubbel Nederlands succes?

Wednesday, August 2, 2017

Anna van der Breggen heeft het afgelopen jaar in een wit-blauwe trui met sterretjes mogen fietsen als de Europees wegkampioene, en Ellen van Dijk was de Europees kampioene op de tijdrit. Het was in 2016 voor het eerst dat er ook een Europees kampioenschap voor elite-vrouwen werd georganiseerd. Kunnen Anna en Ellen hun titels verdedigen?

 

Het Europees Kampioenschap wielrennen is vandaag begonnen met de tijdrit voor junior-meisjes, junioren en beloftevrouwen. De Italiaanse Elena Pirrone won the tijdrit bij de junior-meisjes (meiden t/m 18 jaar), beste Nederlandse was Anne de Ruiter op plek acht. De beloftevrouwen (meiden onder de 23 jaar) rijden om 15.15u hun tijdrit. Alle ogen zijn vanuit Nederland gericht op Karlijn Swinkels, die eind vorig jaar nog wereldkampioene tijdrijden werd bij de junior-meisjes. Samen met Floortje Mackaij staat ze namens Nederland aan de start van het EK. Mackaij start om 15.22u, Swinkels om 15.34u. 

 

Tijdrit voor elite-vrouwen

Morgenochtend om 9.30u zal de eerste elite-vrouw van het startpodium vertrekken voor haar tijdrit over 31.5 kilometer. Daarna volgen de beloftemannen om 12.15u, en de profmannen om 15.00u. Namens Nederland zijn Lucinda Brand, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk afgevaardigd voor de tijdrit, die respectievelijk om 9.39u, 9.47u en 10.01u van start gaan. 

 

Wegwedstrijd beloftevrouwen

Vrijdagmiddag om 12.00u wordt het startschot gegeven voor de wegwedstrijd van de beloftevrouwen. Nederland heeft heel wat sterke vrouwen in die leeftijdscategorie en stelt Mackaij, Swinkels, Demi de Jong, Nina Buysman, Jeanne Korevaar en Jip van den Bos op. Ze rijden een wedstrijd van 100.5 kilometer. De junior-meisjes hebben hun wegwedstrijd dan al gereden, want zij mogen vrijdagochtend om 9.00u van start. 

 

Wegwedstrijd elite-vrouwen

De wegwedstrijd bij de profvrouwen vindt zaterdag plaats om 14.00u. ‘s Ochtends rijden de beloftemannen hun wedstrijd, waarna de vrouwen een wedstrijd van 120.6 kilometer rijden om te bepalen wie de nieuwe Europees kampioene is. Anna van der Breggen heeft speciaal La Course by le Tour de France laten schieten om fris aan de start te staan van het EK. Ze wil duidelijk haar Europese kampioenstrui behouden. Ze krijgt steun van landgenoten Van Dijk, Brand, Kirsten Wild, Chantal Blaak, Marianne Vos, Amy Pieters, Janneke Ensing en Roxane Knetemann – hoewel die zelf uiteraard ook allemaal kans maken op de Europese titel.

 

Live kijken!

Het wordt gelukkig steeds gebruikelijker dat ook de wielerwedstrijden van de vrouwen op televisie worden uitgezonden. En dat is ook het geval bij het Europees kampioenschap! Ben je geabonneerd op de Eurosport Player, dan heb je helemaal geluk, want daar worden álle wedstrijden uitgezonden. In Nederland kun je daarnaast de wegwedstrijd bij de elite-vrouwen live kijken op Canvas (vanaf 15.00u), NOS of Eurosport 1 (beide vanaf 16.00u). Verder zendt de NOS op zaterdagavond om 22.55u nog een samenvatting van de vrouwenwedstrijd uit.

 

De wedstrijd van de profmannen wordt uiteraard ook live uitgezonden. Zij starten op zondag om 11.00u voor een wedstrijd over 241.2 kilometer. Vanaf 14.15u kun je de wedstrijd live volgen via Sporza. Echt grote namen ontbreken, maar namens Nederland doen Steven Lammertink, Wim Stroetinga, Lars van der Haar, Maurits Lammertink, Moreno Hofland, Wouter Wippert, Koen de Kort, André Looij en Nick van der Lijke mee.<< Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders