NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Professionele fietsclinic voor dames in Weert

Tuesday, August 8, 2017

Op vrijdag 1 september is Weert de finishstad voor de koers met de beste wielrensters ter wereld tijdens de Boels Ladies Tour. Eén van de side events op die dag biedt enthousiaste en nieuwsgierige dames de kans om kennis te maken met de fietssport of juist tips te krijgen om verder te komen in de fietssport.

 

Ride with the pros

Toer- en Wielerclub Weert organiseert een fietsclinic "Ride with the pros" (exclusief voor dames) voorafgaande aan de finish van de 4e etappe van de Boels Ladies Tour. Professioneel wielrensters Veerle Goossens (Vcycling), Sanne van Paasen en Jeroen Meijers (Roompot) geven de clinic. Enthousiaste, maar zeker ook startende vrouwen kunnen onder begeleiding van professionals tips en trucs krijgen. Kennismaken met de fietssport voor de één, en verdieping voor de ander.

Er zal gereden worden in drie damesgroepen en deelnemers krijgen na aanmelden een leuk gevulde goodiebag uitgereikt door onze professionals. De deelnemers rijden 3 tot 4 keer de slotronde van 8,5 km op het officiële parcours.

 

Boels Ladies Tour

Direct aansluitend op de clinic kunnen de deelneemsters de finish van de vierde etappe in de Boels Ladies Tour bekijken, samen met onze professionele begeleiding in een VIP-paviljoen direct aan de finishlijn. Hier kun je ook onder begeleiding van wielertrainer Jamie van Rijswijk van Wielertrainer.com plaatsnemen op een vermogensfiets en kan hij je advies geven over vermogen, kracht en training. In de tussentijd kunnen de fietsen kunnen veilig worden geparkeerd en voor een dorstlesser wordt gezorgd.

Na de finish van de Boels Ladies Tour kan van dichtbij de huldiging worden bijgewoond en kan een bezoek worden gebracht aan de ploegenbussen op het Raphaëlpad.

 

Théâtre du Vélo

Tot slot is er het Théâtre du Velo. Met nationaal bekende gasten Marijn de Vries, Nynke de Jong, Marieke van Wanrooij en Veerle Goossens wordt een breed en voor iedereen leuk programma gemaakt. Afgewisseld met onder andere cabaret van de Weertse groep De Weerse Preij zullen humor, muziek en interviews elkaar in hoog tempo afwisselen. Na het Théâtre du Vélo starten nog een signeersessies en meet-en-greets en zal de band Chewy and the Locals de avond verzorgen voor het publiek. Uiteraard wordt daarbij gezorgd voor streekbier (Wertha) en kan het publiek gebruikmaken van de cateringvoorzieningen van lokale cateraars. Een geweldig wielerprogramma van hoog niveau in de binnenstad van Weert.

 

Deelnemen?

Interesse om deel te nemen meld je dan aan via fietsclinic@twcweert.nl. Deelname aan het gehele programma is gratis er zijn wel een beperkt aantal tickets beschikbaar dus wees er snel bij. 

De clinic wordt mede mogelijk gemaakt door Limburg Cycling en de gemeente Weert. Meer informatie via www.twcweert.nl of stel je vragen aan miranda@twcweert.nl.

 

Programma

13.30 uur    Ontvangst deelnemers “Ride with the pros” bij Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b te Weert
14.00 uur    Start clinic vanaf de finishlijn aan de Wilhelminasingel
15.45 uur    Einde Clinic
16.00 uur    Volgen koers 4e in de VIP-paviljoen aan de Wilhelminasingel
17.00 uur    Finish vierde etappe Boels Ladies Tour
17.15 uur    Huldiging etappewinnaar en gele-truidrager aan het Raphaëlpad
17.30 uur    Start wielercafé Théâtre du Vélo aan het Raphaëlpad
19.00 uur    Start “Musical Night”
23.00 uur    Einde<< Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders