NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Boels-Dolmans wint de ‘generale repetitie’ van de WK ploegentijdrit

Friday, August 11, 2017

In het Zweedse Vårgårda heeft de Nederlandse ploeg Boels-Dolmans vanavond de ploegentijdrit gewonnen. Al jaren geldt deze ploegentijdrit als een generale repetitie voor de WK ploegentijdrit en Boels-Dolmans is dus goed op dreef!

 

De ploeg van Chantal Blaak, Anna van der Breggen en Amy Pieters heeft jaren toegewerkt naar het behalen van de wereldtitel op de ploegentijdrit. Vorig jaar was het eindelijk raak. Nadat ze ein-de-lijk de ploegentijdrit in Vårgårda wonnen, wisten ze later in het jaar ook de wereldtitel te pakken. Tot die tijd was de wereldtitel elk jaar naar (de voorloper van) Canyon-SRAM gegaan, Ellen van Dijk’s oude ploeg. Maar Van Dijk reed vorig jaar bij Boels-Dolmans en werd met haar nieuwe team dus opnieuw wereldkampioen.

 

Een nieuw team

Ellen van Dijk is dit jaar echter weggegaan bij Boels-Dolmans, en daarnaast ging een andere snelle tijdrijdster van het team, Evelyn Stevens, eind vorig jaar met wielerpensioen. Daarentegen kwam Anna van der Breggen bij de ploeg, uiteraard ook een begenadigd tijdrijdster. En Boels-Dolmans wist hun dominantie op de ploegentijdrit door te trekken. Eerder dit jaar wonnen ze namelijk al ploegentijdritten als onderdeel van een etappekoers: in Nederland in de Healthy Ageing Tour en afgelopen juli nog in de Giro Rosa. 

 

En nu dus deze generale repetitie. Het was wel heel spannend, want de tussentijden lieten zien dat Boels-Dolmans niet veel voorsprong had op de Zwitserse ploeg Cervélo-Bigla. Uiteindelijk won Boels-Dolmans met dertien seconden voorsprong. Dat zal dus nog heel spannend gaan worden op het WK! 

 

Lees een uitgebreid verslag van de Vårgårda ploegentijdrit op Ella CyclingTips.

 

Vårgårda wegwedstrijd

Sinds 2008 vinden er in Vårgårda altijd twee wedstrijden plaats; eerst de ploegentijdrit op vrijdagavond en dan de wegwedstrijd op zondagochtend. Komende zondag, om 9.35u, zullen de profrensters vertrekken voor die wegwedstrijd van 150 kilometer. En het mooie is dat je deze wedsrijd live kunt kijken! Vanaf 10.30u kun je op Eurosport 2 naar de wedstrijd kijken. De finish is rond 13.30u.<< Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders