NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Last Gear Ladies Only MTB-toertocht op de laatste zondag van oktober

Tuesday, October 3, 2017

In het laatste weekend van oktober kun je in omgeving Eerbeek de prachtige Ladies Only Last Gear Toertocht rijden, een veldtoertocht georganiseerd door de Ladies Commissie van ATB-vereniging Last Gear. Je kunt kiezen uit een afstand van 30 of 50 kilometer. Let wel op! Het is de zondag nadat de klok is omgezet, dus als je vergeet je klok achteruit te zetten, dan ben je een uurtje te vroeg op locatie!

 

De Ladies Only is een MTB-toertocht voor zowel beginnende dames, maar ook dames die van meer uitdaging houden. De tocht gaat langs verschillende mooie gebieden in en rondom de Loenermark in het Nationale Park Veluwezoom. En als je het nog een stukje spannender wilt maken, kun je een aantal uitdagende 'extremes' kiezen die in het parcours opgenomen. Maar wil je dat niet? Dan sla je die gewoon over en rijd je door de prachtige Veluwse natuur over 30 of 50 kilometer.

 

Praktische informatiee

 

De route is geheel gepijld. Langs het gehele traject wordt de route bewaakt, mocht er onderweg iets gebeuren. Er is ook een rustpost ingericht om weer even op adem te komen. Daar is ook een fietsenmaker aanwezig die je kunt aanschieten als je pech hebt, zodat je niet hoeft te sleutelen.

 

De start is bij het clubgebouw van Last Gear, Händelstraat 49 in Eerbeek. Daar is voldoende ruimte om te parkeren. Bewegwijzering en/of verkeersregelaars wijzen je de weg naar de startlocatie. Na afloop is er de gelegenheid je fiets af te spuiten. De kosten zijn 4,00 euro voor NTFU-leden en 5,00 euro voor niet-leden. Breng wat extra geld mee, zodat je naderhand kunt genieten van koffie met zelfgemaakte taart of heerlijk huisgemaakte soep.

 

Over Last Gear

 

Het Eerbeekse Last Gear is een recreatieve mountainbikevereniging. Sportiviteit, plezier in de sport en gezelligheid staan bij hen naar eigen zeggen voorop. Het ledenaantal staat inmiddels op 270, maar blijft nog immer groeien. Dit grote aantal betekent dat er voldoende leden van verschillende niveaus zijn, waardoor iedereen op zijn eigen fietsniveau een goed aanbod aan aciviteiten heeft. En er zijn dus ook genoeg vrouwen, waardoor er zelfs een aparte Ladies Commissie is die activiteiten organiseert voor de vrouwelijke leden – en andere vrouwelijke fietsers.

 

Meer informatie

 

Voor meer informatie en om je in te schrijven kun je naar de NTFU-website. Om meer te weten te komen over Last Gear ga je naar lastgear.nl.

 

Wil je weten wat andere deelneemsters vinden van de Last Gear Toertocht? Fietsvrouw Annet rijdt deze toertocht al vanaf de eerste editie en vertelde in 2016 aan NTFU Fietsvrouwen wat ze zo mooi vindt aan deze tocht.

 

 

 

 

 

 

 << Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders