NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Rijd jij dit weekend je eerste funklassewedstrijd?

Friday, December 1, 2017

Afgelopen zomer hebben we aandacht besteed aan de funklassewedstrijden voor vrouwen op de weg. Nu het winter is zijn zijn er opnieuw beginnerswedstrijden, ditmaal op de mountainbike of crossfiets.​

 

Als je weleens wilt kijken hoe dat nou is, een wedstrijd rijden, maar niet helemaal zeker weet waar je moet beginnen, dan kun je een wedstrijdje rijden met de funklasse. De funklasse is er voor fietsers die geen licentie hebben, maar slechts basislid zijn van de KNWU. Soms is een NTFU-lidmaatschap ook voldoende. Op deze manier kun je gewoon eens proeven aan het wedstrijdrijden zonder direct veel geld kwijt te zijn.

 

Na de funklassewedstrijden afgelopen zomer op de weg kun je nu dus uitproberen hoe het is om een wedstrijd te rijden op je mountainbike of crossfiets.

 

Funklassewedstrijden dit weekend

 

Inschrijven voor deze wedstrijden gebeurt op twee manieren. Ofwel je kunt je van tevoren online inschrijven, soms met een KNWU-account, ofwel je doet dat op de dag zelf voorafgaand aan de wedstrijd. Check dus altijd even bij het betreffende evenement hoe de inschrijving verloopt.

 

2 december: Veluwse MTB-wedstrijd bij de Loenense watervallen.

Een NTFU-lidmaatschap is voldoende om mee te doen, voorinschrijving verloopt online, maar je kunt op de dag zelf inschrijven met het formulier ‘daginschrijving’ (4,00 euro voor een losse wedstrijd).

Start om 13.33 uur.

Meer informatie op mtb-competitie.nl.

 

3 december: Midden-Nederland Competitie veldrijden bij WV Eemland in Amersfoort.

Een KNWU-basislidmaatschap is vereist om mee te doen, inschrijven kost 2,00 euro en kan voorafgaand aan de wedstrijd.

Start om 10.02 uur.

Meer informatie op wveemland.nl

 

Volledige funklassewedstrijdkalender

 

De volledige kalender met funklassewedstrijden vind je op de website van de KNWU. En lees dan ook gelijk de tips voor het rijden van je eerste funklassewedstrijd, zodat je goed voorbereid aan de start verschijnt!

                        

Oproep: wij willen van jou horen!

 

Heb jij al een funklassewedstrijd gereden dit najaar, of ben je (misschien wel na dit artikel) van plan er eentje te gaan rijden? Dan willen wij van je horen, zodat we je verhaal kunnen vertellen aan de andere Fietssportvrouwen en hen op die manier misschien ook wel enthousiast kunnen maken. Contacteer ons via Facebook of Twitter.

 << Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders