NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Leeshoek
Iris & Aniek zijn klaar voor de wereldrecordpoging in de Nevadawoestijn
Iris & Aniek zijn klaar voor de wereldrecordpoging in de Nevadawoestijn
zondag 20 augustus 2017

Het is bijna zover: na een jaar van voorbereiden, vertrekken voormalig profwielrenster Iris Slappendel en nieuwkomer Aniek Rooderkerken naar Amerika. Hier stappen ze op een hightech fiets in de Nevadawoestijn om het vrouwensnelheidsrecord van 122 km/h te verbreken. Deze bijzondere fiets is ontworpen door het Human Power Team, een team bestaand uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Samen combineren ze het beste van de mens en techniek om tot een (nu al) hele bijzondere prestatie te komen.

Lees meer >>
Van beginner tot semiprofessioneel mountainbiker in twee jaar
Van beginner tot semiprofessioneel mountainbiker in twee jaar
woensdag 16 augustus 2017

Zes jaar geleden sprong de 33-jarige Michelle voor het eerst op een racefiets om mee te doen aan Alpe d’HuZes. In plaats van haar fiets na drie jaar Alpe d’HuZes op Marktplaats te zetten, bedacht ze een nieuwe uitdaging. In 2015 kocht ze haar eerste mountainbike en schreef zich meteen in voor de Drenthe200. Inmiddels heeft ze al heel wat klassiekers op haar naam staan (o.a. Transalp, Dolomietenmarathon, BeMC, BikeGiro, AlpenTour) en is ze gevraagd voor een semiprofessioneel mountainbike team. Vandaag vertelt ze hoe het zover heeft kunnen komen.

Lees meer >>
Fietsvrouw Bianca fietst 3x Tour for Life
Fietsvrouw Bianca fietst 3x Tour for Life
zondag 13 augustus 2017

Over twee weken is het zover; dan staat fietsvrouw Bianca aan de start van Tour for Life. In acht dagen fietst ze van Italië naar Nederland, waarbij ze o.a. over de Galibier, Croix-de-Fer, en La Redoute. Extra bijzonder is dat ze dat dit jaar alweer voor de derde (!) keer doet. Vandaag vertelt ze haar hele verhaal. Vanaf het moment dat ze voor het eerst van Tour for Life hoorde en nog nul komma nul conditie had tot deze laatste speciale keer, die ze voor haar vader fietst.

Lees meer >>
Start2Bike: de ervaringen van een Fietsvrouw
Start2Bike: de ervaringen van een Fietsvrouw
zaterdag 5 augustus 2017

Jesse: "Ik durf nu met klikpedalen te fietsen! Ik dacht altijd dat ik dan niet los zou komen als ik een helling niet op kom of tegen een boom zou botsen."

Nadat Jesse in 2015 een mountainbike kocht, fietste ze er hoogstens vijf keer op. Daarnaast gebruikte ze de fiets vooral als ‘stadsfiets’. Totdat ze zich eind vorig jaar inschreef voor de Start2Bike cursus bij Decathlon in Leeuwarden. Jesse: “Nu rijd ik zonder moeite een parcours van 17,5 km zonder een voetje aan de grond te hoeven zetten. Eerder had ik dat zeker wel drie keer nodig…”.

Lees meer >>
Gek van de Mont Ventoux
Gek van de Mont Ventoux
woensdag 2 augustus 2017

Fietsvrouw Liske (49): “Ik móet elk jaar minimaal één keer de Mont Ventoux op, ook na mijn hartstilstand.”

In 2013 ontdekte Liske voor het eerst de Mont Ventoux als buddy voor kinderen met een verstandelijke beperking. Sindsdien is ze zo gek van die berg, dat ze hem ook na haar hartstilstand regelmatig opzoekt. Dit jaar beklimt ze hem zelfs twee keer! Wij spraken met Liske over haar liefde voor deze bijzondere berg.

Lees meer >>
NTFU Fietsvrouwen fietst mee met TC De Volharding
NTFU Fietsvrouwen fietst mee met TC De Volharding
donderdag 20 juli 2017

Nieuw op Fietsvrouwen.nl: NTFU Fietsvrouwen fietst mee! Deze maand trappen we af met de Nunspeetse toerclub TC De Volharding. Deze club heeft meer dan 100 vrouwelijke leden. Wij waren benieuwd naar de ervaringen van de leden en daar kom je natuurlijk het beste achter óp de fiets. Fietsvrouwen redactrice Kim fietste daarom mee tijdens de wekelijkse training op donderdagavond en geeft jou zo een kijkje achter de schermen ter inspiratie voor jouw vereniging. Onderweg vertelden beginnend wielrenster Everlien, voorrijdster en wegkapitein Hendrina en coördinator Betty haar over het reilen en zeilen van de vrouwengroep bij TC De Volharding.

Lees meer >>
NTFU Fietsvrouwen fietst de Daphny van den Brand Classic
NTFU Fietsvrouwen fietst de Daphny van den Brand Classic
donderdag 13 juli 2017

Afgelopen zondag vond in Zeeland (NB) de vierde Daphny van den Brand Classic plaats. Fietsvrouwen redactrice Kim fietste deze tocht met vier andere fietsende vrouwen. Vandaag vertelt ze over het verloop van deze dag.

Lees meer >>
La Marmotte: twee fietsvrouwen vertellen over hun ervaringen
La Marmotte: twee fietsvrouwen vertellen over hun ervaringen
woensdag 12 juli 2017

Twee weken geleden vond in Frankrijk de tocht der tochten plaats, de Marmotte. Deze cyclosportive wordt al sinds 1982 op de eerste zaterdag van juli verreden en is te vergelijken met een zware etappe van de Tour de France. In de bijna 175 kilometer van deze tocht zitten maar liefst vijf grote cols, te weten Col du Glandon, Col du Telegraphe, Col du Galibier, Col du Lautaret en als afsluiter Alpe d’Huez. Fietsvrouwen.nl sprak de afgelopen week met twee vrouwen die deze tocht in 2017 hebben gefietst. Vandaag vertellen Lisette Breur en Andrea van den Broek hoe zij zich hebben voorbereid op deze tocht en hoe ze de Marmotte hebben beleefd, ter inspiratie van toekomstige deelneemsters. 

Lees meer >>
Kek!: van stichting tot officiële NTFU vereniging
Kek!: van stichting tot officiële NTFU vereniging
woensdag 31 mei 2017

In 2011 was Kek! één van de eerste fietsclubs speciaal voor vrouwen met meerdere locaties in Nederland. Hoewel oprichtster Fieke Wermers in 2015 naar Italië verhuisde, zaten de dames van Kek! ook na 2015 niet stil. In 2017 is de fietsclub zelfs een officiële vereniging geworden en zijn leden automatisch lid van de NTFU. Vandaag vertelt bestuurssecretaris Eline Venema over het proces dat hieraan vooraf ging.

Lees meer >>
Fietsvakantie in de bergen
Fietsvakantie in de bergen
maandag 15 mei 2017

Vorige maand ging Fietsvrouw Anja voor het eerst op fietsvakantie zonder haar gezin. Ze schreef een uitgebreid verslag van haar belevingen in Andalusië. Vandaag lees je de hoogtepunten van deze reis op Fietsvrouwen.nl.

Lees meer >>

 

Heb jij een leuk artikel, verhaal, activiteit, aanbieding of recept voor plaatsing op Fietsvrouwen.nl?

Insturen

File Size: 4096KB Maximum

File Size: 4096KB Maximum
 
CAPTCHA image
Vul de bovenstaande code in

inloggen beheerders