NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws
Deze week de Nederlandse kampioenschappen
Deze week de Nederlandse kampioenschappen
dinsdag 20 juni 2017

 

De eerste nieuwe Nederlandse kampioenen zijn al gekroond, bij de nieuweling- en junior-jongens en meisjes, dus in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. En ook de eliterenners zonder contract, de volwassen mannen die hun wielerhobby op het hoogste niveau uitoefenen, kennen hun nieuwe Nederlandse kampioen voor het komende jaar. Nu zijn de profs aan de beurt!

Lees meer >>
Lange Haren 2017
Lange Haren 2017
maandag 19 juni 2017

Op zondag 2 juli kun je in vanuit het Groningse Haren maar liefst vijf unieke fietsroutes fietsen. De leukste route volgens ons is natuurlijk de Lange Haren route. Hierbij fiets je samen met heel veel andere vrouwen door kleine dorpjes en bijzondere landschappen naar het Drentse Exloo, waar je na een appeltaart stop weer via Borger terug fietst naar Haren. Ben jij er dit jaar ook (weer) bij? 

Lees meer >>
Op fietsvakantie in de Auvergne; een aanrader!
Op fietsvakantie in de Auvergne; een aanrader!
vrijdag 16 juni 2017

De Auvergne is een prachtig fietsgebied in het midden van Frankrijk. Ook dit jaar doet de Tour de France deze regio weer aan voor twee etappes. Toch is de regio een stuk minder bekend onder fietsliefhebbers dan de Alpen, Pyreneeën en misschien zelfs de Vogezen. Onze redacteur Jeanine Laudy trok erheen om te zien hoe mooi fietsen in de Auvergne eigenlijk is.

Lees meer >>
Terug in de tijd met Eroica Limburg
Terug in de tijd met Eroica Limburg
donderdag 15 juni 2017

Trek jouw retro wielershirtje maar uit de kast, want in het weekend van 30 juni-2 juli vindt voor de tweede keer het retro wielerevent Eroica Limburg plaats in Valkenburg aan de Geul. Het is niet alleen wielrennen wat de klokt slaat. Op het finishterrein vindt namelijk een heus muzikaal en culinair festival voor het hele gezin plaats inclusief nostalgische kermis, wielerbeurs, foodtrucks en livemuziek. 

Lees meer >>
Mantel Ladies Night
Mantel Ladies Night
woensdag 14 juni 2017

De Mantel Ladies Night komt er weer aan! Na twee succesvolle voorgaande edities organiseren de superstore in Arnhem ook dit jaar weer speciaal voor de dames die graag op de racefiets of mountainbike fietsen weer een leuke girls night out!

Lees meer >>
Start Velo-city met Dutch Bike Expo
Start Velo-city met Dutch Bike Expo
dinsdag 13 juni 2017

Vandaag start in Arnhem en Nijmegen de internationale conferentie Velo-city. Met 1500 deelnemers is dit de grootste internationale bijeenkomst op het gebied van het stimuleren van het fietsgebruik in steden. Afgelopen vrijdag trapte Arnhem de internationale conferentie Velo-City af met de opening van de Dutch Bike Expo. Van 9 juni t/m 25 juni zie je hier de nieuwste en meest geavanceerde ontwerpen van Nederlandse fietsontwerpers.

Lees meer >>
Vrouwen Fiets TOCH(t) Hengelo & Enschede
Vrouwen Fiets TOCH(t) Hengelo & Enschede
donderdag 8 juni 2017

Komend weekend gaan de temperaturen weer omhoog, met als uitschieter de voorspelde 28 graden op zondag. Heerlijk fietsweer dus! (Als je je tenminste goed insmeert en voldoende blijft drinken). Heb jij nog geen plannen voor zondag? Kom dan naar Hengelo voor de 4e editie van de Vrouwen Fiets TOCHT(t).

Lees meer >>
Kek!: van stichting tot officiële NTFU vereniging
Kek!: van stichting tot officiële NTFU vereniging
woensdag 31 mei 2017

In 2011 was Kek! één van de eerste fietsclubs speciaal voor vrouwen met meerdere locaties in Nederland. Hoewel oprichtster Fieke Wermers in 2015 naar Italië verhuisde, zaten de dames van Kek! ook na 2015 niet stil. In 2017 is de fietsclub zelfs een officiële vereniging geworden en zijn leden automatisch lid van de NTFU. Vandaag vertelt bestuurssecretaris Eline Venema over het proces dat hieraan vooraf ging.

Lees meer >>
Sporten met een darmziekte
Sporten met een darmziekte
dinsdag 30 mei 2017

Stel je bent zo gek op wielrennen, dat je hele leven erom draait. Wekelijks doe je mee aan wedstrijden, totdat… je van de ene op de andere dag met een flinke buikgriep in het ziekenhuis beland. Met de diagnose ‘Ziekte van Crohn’ staat je leven op de kop en kun je fietsen voorlopig wel vergeten. Het overkwam de 32-jarige Arjanne van Bekkum. Op 30 september fietst zij de Zuiderzee Klassieker van de Maag Lever Darm Stichting om geld in te zamelen voor onderzoek én om het bewustzijn rondom haar ziekte te vergroten.

Lees meer >>
Fietsfestival Velofest
Fietsfestival Velofest
maandag 29 mei 2017

Op 16 juni vindt in Park Sonsbeek het Fietsfestival Velofest plaats. Een nieuw festival in het Arnhemse Park Sonsbeek waar verhalen over fietsen en mensen centraal staan. Fietsen, dat is toch de gewoonste zaak van de wereld? In Nederland wel ja. Er is geen land ter wereld waar men zo vanzelfsprekend op de fiets springt. En dat is best bijzonder. De fiets geeft je vrijheid en draagt ook bij aan leefbare steden! 

Lees meer >>
nieuwsbrief


inloggen beheerders