NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Boels Ladies Tour: het vrouwenpeloton door de Nederlandse straten

Monday, August 28, 2017

Deze week vindt de Boels Ladies Tour plaats in Nederland. Zes dagen lang rijdt het vrouwenpeloton rond door de straten van Nederland in de strijd om de oranje leiderstrui. Komt het peloton ook bij jou voor de deur langs?

 

Europees kampioene Marianne Vos heeft er dit jaar voor gekozen niet aan de start te staan van de Boels Ladies Tour, maar een week later te starten in een vierdaagse Belgische wedstrijd. Grote Nederlandse dames die er sowieso wel bij zullen zijn, zijn Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), Anna van der Breggen en Chantal Blaak (Boels-Dolmans), Kirsten Wild (Cylance Pro Cycling), Lucinda Brand, Floortje Mackaij en Ellen van Dijk (Team Sunweb), Janneke Ensing (Alé Cipollini) en Thalita de Jong (Lares-Waowdeals). Ook wereldkampioene Amalie Dideriksen staat namens Boels-Dolmans aan de start.

 

De wedstrijd is dit jaar geupgrade naar de Women’s WorldTour en daarmee doen er geen clubteams meer mee aan deze meerdaagse. Wel doen de Belgische en Amerikaanse selecties mee, die ieder vier (in plaats van zes) rensters opstellen.

 

Proloog in Wageningen

De Boels Ladies Tour begint morgenmiddag met een proloog door Wageningen. De individuele tijdrit van 4,3 kilometer start op het 5 Meiplein en finisht op de Bevrijdingsstraat, en loopt over de Generaal Foulkesweg, de Veerweg en Grebbedijk. Aangezien het de woonplaats van Annemiek van Vleuten is, zal zij erop gebrand zijn om hier de etappe te winnen en dus ook de eerste leiderstrui te mogen aantrekken. De eerste renster vertrekt om 14.30u, de laatste om 16.40u. De st

 

Etappe 2 in de Achterhoek & Gelderland

De tweede etappe loopt van Eibergen, net onder Haaksbergen, naar Arnhem. Onderweg rijden ze net boven Doetinchem langs, naar het noorden ricting Eerbeek, Loenen en Hoenderloo, en In Arnhem doet het peloton nog twee lokale rondes. De etappe begint om 12.00u en na 132,8 kilometer wordt de finish rond 15.15u verwacht.

 

Individuele tijdrit in Roosendaal

Op dag drie zullen de rensters opnieuw op hun tijdritfiets stappen. Een individuele tijdrit van 18,1 kilometer staat op het programma met start en finish in Roosendaal. De start is bij het Herstaco Stadion en het parcours loopt vervolgens noordwaards ten westen van het Markvlietkanaal. Het parcours gaat richting het oosten Oud Gastel in en vervolgens ten oosten van het Markvlietkanaal weer terug naar Roosendaal, waar de finish op de kade is. De laatste renster in het klassement gaat om 13.30u van start, de renster die na de tweede etappe aan de leiding gaat, start iets voor vijven.

 

Etappe 4 in Noord-Limburg

In de vierde etappe gaat het peloton al langzaam richting het zuiden. De start is om 14.00u in Gennep, in het uiterste noordelijke puntje van de provincie Limburg. Ze steken bij Castenray de A73 over en rijden dan naar Sevenum, Panningen, Nederweert en finish in Weert. De finishstreep ligt op de Wilhelminasingel, waar de winnares rond 17.00u verwacht wordt na 121,4 kilometer koers.

 

De eerste Limburgse heuvels in etappe 5

Etappe vijf gaat ongeveer door waar de vierde etappe is gestopt. In Stramproy, net onder Weert vertrekt het peloton om 12.00u voor een etappe van 141,8 kilometer. Het parcours volgt de maas tot aan Bunde, waar het naar het oosten trekt.. In omgeving Vaals volgt nog een lokale ronde die de rensters twee keer doen en waar dus flink wat hoogtemeters in zitten. Het garandeert een spannende finale met de finish rond 15.20u op de Tyrilsestraat in Vaals.

 

Een zware laatste etappe in Zuid-Limburg

De organisatoren hebben van de laatste etappe een enorm zware dag gemaakt. Niet alleen is de etappe 159,7 kilometer lang – ongewoon lang voor het vrouwenpeloton –, maar het gaat ook nog eens de hele dag op en neer. De start en finish zijn Sittard, waar het Tom Dumoulin Bike Park uiteraard weer gebruikt wordt voor een prachtige finishlocatie, en onderweg komt het peloton door Schinnen, Schimmert, Meerssen, Bunde, Beek, Spaubeek en Sweikhuizen. Het zal tot oph het laatst spannend zijn, dus dit is zeker aan aanrader om te gaan kijken voor degenen die in Zuid-Limburg wonen of een dagje erop uit willen. Start om 12.00u, finish rond 16.00u.

 

Meer informatie en de wedstrijd volgen

Voor een precies routeoverzicht van alle etappes kun je naar hollandladiestour.nl. Ook kun je daar elke dag een nieuwsbericht verwachten met hoe de etappe is verlopen. Weer je al tijdens de etappes up to dat zijn? Dat kan gemakkelijk via Twitter, via de officiële hashtag #BLT2017, of #UCIWWT, de hashtag van de Women’s WorldTour. L1 heeft ook toegezegd te proberen een samenvatting uit te zenden van de etappes in Limburg, dus houd de tv-gids in de gaten.

 << Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders